Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Niklas Nordling

Resultat länslandskampen 2012

20 SEP 2012 15:02
Seger i helgen efter tufft motstånd på pappret. Ställningen är nu 2-2 i möten mellan Sverige och Norge.
  • Skapad: 20 SEP 2012 15:02

Den 15 september var det återigen dags för Länslandskampen – den årliga tävlingen mellan Västra Svealands Styrkelyftförbund och Region Öst i Norge. Tävlingen arrangerades i Askim, Norge, av Askims Styrkelyftsklubb. Sverige åkte till Norge för att möta ett tufft motstånd. Det norska laget var på pappret bättre, men det har flera gånger visat sig inte betyda mycket när väl tävlingen är igång, och så även den här gången.

 

Tävlingen kom att ge svensk segervittring redan i knäböjen. Samtliga svenskar fick minst ett godkänt lyft vardera, medan norrmännen dessvärre drabbades av en utbomning. Bland de framskjutna böjresultaten kan nämnas Eddie Berglunds lyft på 202,5kg på helt klassiskt manér.

 

Den norska oturen följde sedan med in i bänkpressen, och efter en norsk utbomning i även bänken, hade det svenska laget ett ointagligt försprång inför marken. Två särskilt fina bänkar var Gregors nya personbästa på 245kg och Rickard Kanons grislyft utan tröja på 185kg.

 

Det svenska laget, som inte drabbats av några utbomningar, fullföljde tävlingen med en rad fina marklyft och fick faktiskt beröm av det norska laget för att man inte sparade på krutet trots att segern var klar. Linn Ark och Emelie Bergström var exceptionellt taggade inför sina tredje lyft, båda på 145kg, och drog sistalyften nästan lättare än ingångslyften.

 

I slutändan vann Sverige med ca 200 poäng över Norge, 3570 poäng mot 3325. Niklas blev bästa lyftare på poäng i hela tävlingen med 466,9 poäng, och fick även Sveriges pris för ”Bästa Prestation”. En annan lyftare som också bör lyftas fram är Leif Johensu som var den enda lyftaren på hela tävlingen som fick nio godkända lyft, säkerheten själv och inte långt efter Nordling i poängkampen. Kvällen avslutades sedan på Don Pablos, där undertecknad lyckades äta en hel familjepizza av modell större och det svenska och norska laget umgicks under trevliga förhållanden.

 

Vad gjorde då det svenska laget till vinnare av årets länslandskamp? Jag har haft förmånen att följa samtliga länslandskamper på plats, och jag har mina funderingar kring varför det gick så bra i år. Förutom det mest självklara, fina lyftning och tunga vikter, så lyfte vi som ett lag. Även om det slogs en hel del personliga rekord så sattes individuell prestige åt sidan och fokus låg på att samla poäng åt laget.

 

I och med den svenska segern så har vi tvingat fram ett femte och avgörande möte i kampen om Vandringspokalen. Med ställningen 2-2 mellan Sverige och Norge så kan jag lova redan nu att Länslandskampen 2013 kommer bli en oerhört spännande drabbning.

 

Det svenska laget bestod av följande:

 

Leif Johensu (Degerfors AK), Rickard Kanon (Hallsberg AK), Albin Becker (Karlstad AK), James Holmström (Köpings AK), Linn Ark (Säffle AK), Emelie Bergström (Säffle AK), Niklas Nordling (Säffle AK), Gregor Johansson (Västra AK, endast bänk), Eddie Berglund (Örebro KK) och Ulf Brattlöf (Örebro KK, endast bänk).

 

Coacher: Jan Östlund (Västra AK), Per Damm (Västra AK), Robert Boström (Örebro KK), Josef ”Örongnuggaren” Eriksson (Hallsberg) och Fader Nordling (Säffle AK).

 

Vid pennan

Robert Boström (Örebro KK)

 

 

Skribent: P-O Larsson

 


 

 

Postadress:
Västra Svealands Styrkelyftförbund
c/o Tommy Horvath, Norrgatan 25
703 56 Örebro

Kontakt:
Tel: 0733571559
E-post: tommy.horvath@bigpea...

Se all info